İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İLKOKULU

May

Okul ihtiyaçlarımızı belirlemek için siz değerli velilerimizin görüşü  kıymetlidir. Aşağıdaki linke tıklayıp anketimizi doldurabilirsiniz. Katılımlarınız için teşekkürler.

May

Anasınıfı zümremiz, şarkılar, şiirler ve ritim çalışmalarıyla dolu programla anneler gününü kutladılar. program okul müdürümüz Menderes ÜSTÜN'ün konuşması ile başladı. Öğretmenlerimizin hazırladıkları videolarla annelerimiz duygusal anlar yaşadılar. Çocuklar program sonu hazırladıkları el emeği hediyeleri annelerine hediye ettiler.

May

2B  ve 2 D sınıfı  Çevre kulübü  ve Değerler Eğitimi kulübü olarak Toplum Hizmeti  etkinliği düzenlendi. Çevre bilinci oluşturmak , doğayı korumak ve bu dünyada tek olmadığımızı  başkalarının da güzel bir Dünya ' da  yaşayabileceği temiz bir çevre için el ele verdiler.

May

Bu hafta English TV spikerimiz Belinay oldu ve arkadaşlarının hobileri hakkında sorular sordu.

May

15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'nun yetenekli öğrencileri, kendi kalemlerinden çıkan ve hayallerinin peşinden koşan çocukların öykülerini anlatan "Bir Okul Bin Hayal" adlı eserleriyle sizi büyüleyecekler. Bu özel kitap, öğrencilerimizin hayal dünyalarını, umutlarını ve gelecek hedeflerini yansıtan duygu yüklü öyküler ve şiirler  içeriyor. Genç yazarlarımız, kendi duygu ve düşüncelerini yansıttıkları bu eserle hem anlamı derin bir yolculuğa çıkarıyorlar hem de geleceğe ışık tutuyorlar.

Siyavuspaşa İlkokulunda gerçekleşen Kitap fuarımız, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından kitabımızın tanıtımı yapıldı. Fuarda okul standımızı, ilçemizin değerli Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü ve diğer okul müdürleri ziyaret ettiler.
 Programda öğrencilerimiz, kitapta yer alan hikayelerini anlattı ve yazma süreçleri hakkında deneyimlerini paylaştı. Kitabın tanıtımının ardından, genç yazarlarımız kitaplarını imzaladı. Bu özel etkinlik, öğrencilerimizin edebi yeteneklerini sergilemeleri ve okuma kültürünü teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir.
Katılımcılar ayrıca, öğrencilerimizin yazma sürecindeki deneyimleri ve kitapta işledikleri temalar üzerine sohbet etme fırsatı buldu.
Hepinizi, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu öğrencilerinin ortaya koyduğu bu değerli eseri keşfetmeye davet ediyoruz. Bu anlamlı günde bize katılarak genç yazarlarımıza destek olduğunuz okulumuz ve  ilçemizin eğitimdeki başarısına tanıklık ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu

May

Anasınıfı öğrencilerimiz, "Akıl ve Zeka Oyunları" derslerinde "Shapy, Legolino, Dedektif, Dürme dikme Zig Zag, Kodlama" gibi oyunlar oynayarak görsel algı ve dikkat, eşleme, parça bütün, şekil becerilerini geliştirici çalışmalar yaptılar.

May

Anasınıfı öğrencilerimiz, "Değerler Eğitimi" dersinde "iyilik" değeri içerilkli 1iyilik yap denize at" etkinlikleri  yaptılar. İyiliği karşılıksız yapmanın önemini değinildi. Çocuklar yaptıkları iyilikleri öğretmenlerine yazdırarak hazırlanan denize yapıştırdılar. Her hafta yaptıkları iyilikleri denize atarak iyilik yapmanın önemini somut bir şekilde kavradılar.

May

Öğrencilerimiz okulumuzda birçok spor dalıyla ilgilenme şansı yakalıyor. E-spor da bu dallardan biri. Okulumuzda yapılan e-spor çalışmalarından kareler sizlerle.

May

Mendil Kapmaca oyununda okulumuzu ilçede temsil edip, 1. olan öğrencilerimizin başarılarını kutlarız.

May

Okulumuz öğretmenleri zümre olarak biraraya geldiler. Öğrencilerle yapılacak çalışmalar, okul iş ve işlemleri, projeler ve yarışmalarla ilgili değerlendirmeler yapılıp, gerekli kararlar alındı.

May

Okulumuzda voleybol takımları kuruldu. Öğrenciler voleybol maçında performanslarını gösterdi.

May

Sınıf takımlarımız kuruldu. Öğrencilerimiz kendi aralarında maçlarını gerçekleştirdi.

May

Robotik kodlama sıfımızda buton,potansiyometre,servo motor ,led ve birçok kompenentin bağlanmasını ve mblock programı ile kodlanmasını öğrendik.

May

Okulumuzda satranç turnuvası düzenlendi. Öğrencilerimiz performanslarını sergilediler.

Nis

15 Temmuz Şehitleri İlkokulu olarak "Geleceğin Yazarları" projesi kapsamında çıkarmış okul kitabımız olan Bir Okul Bin Hayal sizlerle.